Izjava o dostopnosti spletne strani podjetja Komunala Radgona d.o.o.

Komunala Radgona d.o.o. omogoča dostopnost do spletnega mesta na naslovu www.komunala-radgona.si v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (Uradni list RS, št. 30/18).

Izjava o dostopnosti se nanaša na spletno mesto podjetja Komunala Radgona d.o.o. na naslovu www.komunala-radgona.si.

Opis dostopnih vsebin

Za zagotavljanje dostopnosti smo na spletnem mestu zagotovili:
spletno mesto se prilagaja različnim velikostim zaslona,
spletno mesto je mogoče brez izgube informacij povečati,
spletno mesto ima razumljivo in konsistentno strukturo ter navigacijo,
spletno mesto je mogoče upravljati s tipkovnico,
spletno mesto omogoča skok na glavno vsebino,
slikovnim materialom je dodan vpis alternativnega teksta,
spletno mesto ima razpoznavne povezave,
spletno mesto je razen manjših izjem optimizirano za bralnike in mobilne naprave,
spletno mesto ima dostopne obrazce.

Stopnja skladnosti

Spletno mesto www.komunala-radgona.si je delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem. 

Nedostopne vsebine

Kljub nenehnemu spremljanju in izboljševanju elementov dostopnosti nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, ker so objavljene v zapisu PDF. Primeri takih vsebin so: nekateri ceniki, programsko generirani dokumenti, skenirana poročila laboratorija o skladnosti pitne vode, nekateri obrazci za izdajo soglasij, video posnetki brez podnapisov. 

Izjeme

V skladu s 6. členom Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA) ni zagotovljena dostopnost naslednjim kategorijam dokumentov: letna poročila, skenirani akti o delovanju podjetja, Katalog informacij javnega značaja.

Zaradi številčnosti in kompleksnosti povezav ter pogostih sprememb pri vsebini bi prilagoditev vseh spletnih vsebin po samooceni predstavljala nesorazmerno breme, predvsem z vidika finančnih posledic, ki bi nastale za javno podjetje Komunala Radgona d.o.o. Za prilagoditev spletišča v čim večjem obsegu si bomo prizadevali pri načrtovanju vseh novih nadgradenj. 

Dodatna vprašanja

Če naletite na težavo glede dostopnosti vas prosimo, da nas o tem obvestite. V primeru, da imate glede dostopnih/nedostopnih vsebin dodatna vprašanja, nam lahko pišete na info@komunala-radgona.si, preko spodaj objavljenega spletnega obrazca, ali pokličete na 080 17 27

Izvršilni postopek

Izvršilni organ za morebitne postopke je: Ministrstvo za digitalno preobrazbo, Inšpektorat Republike Slovenije za informacijsko družbo, Davčna ulica 1, 1000 Ljubljana, gp.irsid@gov.si.

Priprava izjave o dostopnosti

Ta izjava je bila na podlagi samoocene pripravljena 19. 4. 2023.
Zadnja posodobitev izjave: 19. 4. 2023.

Pošljite nam sporočilo. 

Pošljite nam svoje pripombe, predloge in mnenja. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. 

Z zvezdico (*) označena polja so obvezna.

Politika zasebnosti

Kot imetnik osebnih podatkov imate pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov iz naših seznamov. Osebnih podatkov, ki jih pridobimo na naših spletnih straneh in z neposrednim kontaktom, nikoli ne posredujemo tretjim osebam.

Politika zasebnosti je objavljena na naši spletni strani in vas vabimo, da jo preberete..